vineri, 2 decembrie 2011

-MARKETING PE INTERNET-
Google Sites te ajută la crearea şi personalizarea site-ului

            În acest articol m-am gândit să acord o atenţie deosebită posibilităţii de a construi în cel mai simplu mod un site şi de a-l personaliza prin intermediul serviciului aplicaţiei Google Sites, oferit de compania Google.
  Acest serviciu foloseşte tehnologia JotSpot, un mic start-up în domeniul web, fondat de Joe Kraus şi Spencer Graham, cofondatori ai Excite. Ideea afacerii Jot Spot era să genereze conţinuturi şi articole cam după principiul asemănător Wikipedia.
   Google a achiziţionat Jot Spot în 2006 iar în 2008 a lansat Google Sites despre care vreau să vă spun mai multe acum. În foarte scurt timp serviciul a devenit disponibil gratuit separat de Google Apps şi fără ca utilizatorii să aibă nevoie de un nume de domeniu.
   Aşa că, oricine poate construi acum un site cu un aspect decent cu ajutorul aplicaţiei Google Sites. Brandul Google însoţeşte în schimb numele site-ului la fiecare pas sub forma: sites.google.com/site/numele site-ului tău. 
  Dacă vrei să începi de acum să îţi construieşti un site trebuie să îţi faci un cont Google Mail după care accesezi aplicaţia Google Sites. Încă de la început te întâmpină un video care îţi explică mai multe despre această aplicaţie şi cum o poţi folosi, cum poate arăta site-ul tău:
             

 Iată un tutorial care îţi indică exact paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ţi crea site-ul: 


             
              Ceea ce trebuie să cunoşti este faptul că site-ul tău va conţine un mare logo Google sus, lângă titlul dat de tine şi o bară de căutări dispusă în dreapta, marcând un fel de regulă a companiei.             
 Interesant de ştiut şi util în acelaşi timp este faptul că beneficiezi de o opţiune care îţi permite accesul la versiunile site-ului salvate anterior.            
 Cât despre spaţiul de stocare, te anunţ că ai o limită de 100 MB pentru contul tău gratuit. Iar dacă vrei mai mult, îţi faci cont pe Google Apps Premium, plăteşti 50 de dolari pe an şi mai obţii 500 de MB în plus, pentru fiecare utilizator pentru care plăteşti.
  După ce ai creat site-ul te poţi ocupa să inviţi alţi useri să-ţi vizualizeze site-ul, să devină colaboratori sau chiar proprietari. Ca proprietar, poti să schimbi template-uri, poţi să inviţi useri să colaboreze sau poţi şterge site-ul. Un colaborator însă nu poate decât să adauge sau să dea jos pagini de pe site. Ca să inviţi useri pe Google Sites adaugi pur şi simplu contacte direct din contul tău Gmail.
  Un alt beneficiu oferit de Google Sites este posibilitatea de legătură a contului cu cel de Google Analytics cu ajutorul căruia poţi monitoriza îndeaproape traficul pe site.
  Dacă vrei să imporţi documente Word sau Excel trebuie să ştii că nu este posibil, însă pentru această problemă există soluţia alternativă Google Docs.
  Aplicaţia Google Sites nu îţi oferă prea multă libertate pe partea de design dar e foarte uşor de accesat. Aşa că, dacă nu te preocupă în mod special un web design ca la carte şi te mulţumeşti cu o interfaţă super simplistă, Google Sites este un serviciu potrivit pentru tine pentru a-ţi crea un site. 
  Dacă eşti mai pretenţios, atunci documentează-te despre Freewebs sau aşteaptă articolul următor în care voi scrie despre acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu