duminică, 4 decembrie 2011

Utilitatea comunicarii pe internet - Comunicarea “lobby-urilor” pe Internet si cyber-activismul “Think tanks ”

Think tank-urile sunt unii din actorii politici cei mai dezvoltati in prezent pentru rolul pe care il au in opinia publica. Acesti actori politici elaboreaza si propun actiuni concrete pe scena politica si una din resursele principale sunt strategiile de comunicare online deoarece acestea pot ajunge la un numar mare de cetateni in mod direct iar apoi promoveaza relatia cu publicul lor.
In primul rand, acest “think tanks ” este un termen care caracterizeaza o asociatie sau organizatie de persoane specializate care ofera in general gratuit anumite informatii care sunt necesare pentru a crea, inlatura sau optimiza un anume compartiment functional al societatii, de exemplu optimizarea structurii economice, politice sau culturale, la nivel regional, continental sau global.
Activitatea de lobby se refera la influentarea legitima a deciziilor politice, prin activitati de comunicare realizate profesionist si implica expertiza si abilitati strategice.

Noi forme de comunicare sunt in curs de dezvoltare ca urmare e extinderii tehnologiei, acestea permitand organizatiilor sa stabileasca relatii directe cu publicul. Acest public implicat, dispune de canale directe cu organizatiile care contribuie la realizarea unuia dintre principiile de baza teoretice de comunicare in organizatii, cum ar fi RTS (strategie in timp real) , de asemenea utilizat in jocurile de strategie. Se realizeaza de asemenea accesul direct catre public (stakeholder - o persoana sau o organizatie care poate afecta sau poate fi afectata de actiunile altei organizatii).
Punerea in aplicare a noilor tehnologii poate facilita comunicarea cu publicul relevant prin e-mailui, chat-uri, bloguri, retele sociale, grupuri de discutii, listele de legaturi catre diferite site-uri. Astfel, organizatiile pot evalua impactul strategiilor lor foarte rapid si simplu.


Exemple de think tanks:

• Institute for Collaborative Engagement, organizatie think tank din Statele Unite lucrând cu problemele globale ale omenirii
• The Atlantic Council of the United States, Washington DC, orientata inspre constructia de politici aplicate altor tari.
• Institute of European Affairs, organizatie europeana de tip think tank, care analizează schimbarile climatice, securitatea si economia,Dublin, Irlanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu