sâmbătă, 10 decembrie 2011

Internet marketer-ul(articolul 3)

Internet marketing-ul este afacerea care se bazează atât pe promovarea cât și pe vânzarea produselor și serviciilor cu ajutorul internetului. Un internet marketer, este responsabil de aducerea față în față a potențialilor clienți cu un serviciu sau o companie care să corespundă nevoilor fiecaruia, prin diferite metode existente pe internet. Indiferent că produsul oferit e o pereche de pantofi, sau o masina nouă, ii ajuți pe alții să vină în contact cu produsul pe care il caută. În fiecare an se cheltuie online miliarde de dolari, asta înseamnă că Internet marketing-ul nu va deveni istorie, iar tot mai multe afaceri și servicii se vor baza în principal pe internet!
Cu doar câteva click-uri, adesea vei gasi ceea ce cauți. Conveniența și multitudinea de informații oferite de internet sunt incomparabile. De aceea și noi trebuie să fim prezenți în această industrie și să ne începem cariera ca și Internet Marketeri!
În fiecare zi, milionane de oameni navighează pe internet pentru a căuta produse si servicii. Azi, inceperea unei afaceri nu se mai bazează pe locație. Azi, lumea este piața ta și oricine, de la un elev de clasa întâi până la un miliardar este un potențial client sau un vizitator al site-ului tău. Oriunde cineva poate să acceseze internetul, poate să îțî viziteze site-ul. Într-o zi, tu vei putea avea peste un milion de vizitatori neavând ore de program asemeni magazinelor. Zi și noapte produsele sau serviciile tale sunt disponibile și tu poți câștiga bani în timp ce dormi. Dacă aduci valoarea pe care oamenii o caută, vezi rezultate!
Partea cea bună a începerii unei afaceri online este că internetul este foarte puternic, iar tu poți găsi o nișă pe care să o exploatezi și să câștigi bani. Dacă îți place să te joci pe jocuri video sau ești obsedat de serialul LOST, poți începe un site bazat pe lucrurile care îți plac și formează o rețea de oameni care au aceleasi pasiuni. Sunt șanse ca alte persoane să aiba aceleași pasiuni ca și tine, și asta înseamnă bani! În centrul său, a fi un internet marketer înseamnă ca website-ul tău să ofere oamenilor informații și produse pe care aceștia le caută. Cand vizitatorii realizează o acțiune predefinită, fie că e click, oferindu-și email-ul, cumpărând ceva sau abonându-se la serviciile tale, tu vei fi platit!

Printre avantaje putem adauga și faptul că pentru a intra în lumea internet marketing-ului nu e nevoie să îndeplinești prea multe cerințe și anume: dacă avem un calculator, acces la internet și un buget de 100 de dolari să cumpărăm un domeniu web, ne putem apuca de treabă. Pe lângă acestea dacă mai există și o idee cu timpul și pasiunea de a o implementa, suntem ca și intrați în afacere! Spre deosebire de formele tradiționale de promovare, cum sunt panourile publicitare în piețe, sau anunțuri publicitare la televizor, marketing-ul online este mult mai ieftin, mai direct și mai usor de urmărit. Folosind twitter sau email-uri pentru a comunica cu potențialii clienți este mult mai ieftin decât un panou publicitar de 10 mii de dolari pe care îl va vedea doar o fracțiune din audiență. Putem publica un anunț pe Facebook și în mai putin de 3 ore, sute sau mii de potențiali clienți vor invada site-ul nostru! Cu promovarea online, ne putem recupera investiția instantaneu, putem urmări statistici de utilizare sau acțiuni, putem comunică direct cu cei care sunt activi în căutarea produselor și serviciilor pe care le oferim. După cum vedem, doar cerul este limita a ceea ce poate oferi internetul atât consumatorilor cât și antreprenorilor, ca noi!

Viitorul internetului

Se estimează că traficul pe internet se va dubla în urmatorii 5 ani 60% din acest trafic va fi compus din consumatori ( adica 240 milioane de oameni!!!), peste 80% din consumatori cumpără online!

Ø Deci noi, probail abia începem în această industrie și încă învătăm. De ce ar trebui să urmăm o carieră online? Câteva avantaje ar fi:

Ø bariera joasă pentru a începe;

Ø costuri minime de începere și risc versus magazin propriu-zis (din mortar și cărămizi);

Ø posibilitate de promovare ieftină;

Ø piață de desfacere internațională deschisă 24 ore pe zi;

Ø posibilitatea de a fi propriul nostru șef și de a ne face singuri orele de program;

Ø ocazia de a promova produse și servicii care te pasionează;

Ø oportunitatea de a caștiga bani pe parcurs.

În concluzie, dacă ne încadrăm în condițiile menționate mai sus, ar fi bine să ne grabim și să demarăm propria afacere. Mai devreme sau mai târziu totul va fi online, iar noi putem începe din timp cu ceea ce înseamnă viitorul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu