miercuri, 7 decembrie 2011

Video marketing (art. 4)

Optimizarea canalului de YouTube  (partea I)


             Fiecare persoană își poate crea un canal personal de Youtube, unde pot fi încărcate videoclipurile care se dorește. Este util să se creează un sumar al clipurilor, un banner personalizat pentru a se afla într-un mod rapid ceea ce canalul respectiv oferă. Un canal este precum invitaţia în casa ta de creaţii, o locuință cu un ecran care redă videoclipuri şi vinde brandul respectiv. La fel ca atunci când inviți oameni în casa ta și dorești ca aceștia să petreacă un timp minunat acolo, tot așa se întâmplă și atunci când dorești să fie vizitat canalul de Youtube. Cu ajutorul conţinutului mare de informații oferit şi datorită unei estetici primitoare, trebuie să reții vizitatorul cât mai mult acolo, de aceea, pagina trebuie să fie atractivă, interesantă.

De ce funcționează: dacă canalul este bine conceput, organizat, are un design atrăgător şi căutarea este optimizată, aceste aspecte vor păstra spectatorii pe canalul respectiv, vor atrage și mai mulți abonați şi se va crea un aspect profesional pentru conţinutul paginii.

Cum se face: trebuie proiectat un fundal personalizat, să se organizeze şi să se aranjeze conţinutul canalului astfel încât să fie satisfăcute nevoile publicului.

Eliminarea dezordinii din canalul de Youtube
Unor oameni le place ca să compare un canal de Yotube cu un profil de pe Facebook. Ce se vorbește despre tine, care sunt interesele tale, de ce  ar trebui să fiu prietenul tău? Există mai multe moduri de a face pagina ta atractivă şi aş spune că primul lucru, cel mai important, este alegerea fundalului, culorile fiind unele primitoare. Imaginea de fundal apare mereu, chiar și atunci când vizionezi un filmuleț și trebuie să se aibă grijă să nu intre în conflict fundalul cu videoclipul. De asemenea, este important și avatarul, el are rolul de a oferi informații despre proprietar, de a prezenta un element specific.
Dacă nu sunteţi interesați să folosiți propriile imagini pentru fundalul canalului, există site-uri precum www.ytlayouts.net şi www.mytubedesign.com de unde se poate alege tema dorită.
Din nefericire, pentru ca să folosești bannere de tip eye-popping, trebuie să fii un partener Youtube. Aceste bannere au, de obicei, butoane dinamice care duc direct la Facebook, Twitter şi E-mail. În caz contrar, veţi obţine un banner generic (”Da, este un canal”). Ca întotdeauna, unele persoane au experimentat şi au venit cu trucuri, încercând să își personalizeze propriul canal cu un banner special, fără a fi un partener Youtube. Problema este că se va chinui prea mult timp pentru ceva care în cele din urmă nu va conta prea mult, pentru că nu va funcționa prea mult timp.
Din fericire, dacă realizezi videoclipuri bune, devii repede un partener și te poți poziționa ușor asupra celorlalți. Există o mulţime de module dintre care puteți alege atunci când doriți să creați un canal. Aceste module se ocupă de comentarii, abonamente, abonaţi, alte canale, activitatea recentă şi aşa mai departe. Este de preferat să nu se umple pagina cu o grămadă de lucruri, deși încadrând în pagină o mulţime de activități este, în general, un lucru bun. Fiind un creator social Youtube, permițând comentarii, partajarea și recomandarea unor videoclipuri care vă plac, afișând link-uri către canale relevante, aceste detalii sunt, de obicei, lucruri bune, dar ai nevoie să îți menţii pagina atractivă, astfel încât pagina să nu fie aglomerată cu amănunte nedorite, irelevante, inutile.
În concluzie, pentru ca un canal Youtube să fie un succes în rândul vizitatorilor, acesta trebuie să fie plăcut, să prezinte activități și videoclipuri interesante și utile, să fie bine organizat, simplu și ușor de folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu