vineri, 9 decembrie 2011

Video marketing (art. 5)


Optimizarea canalului de Youtube (partea a II-a)

Canalul de Youtube poate fi optimizat în mai multe feluri pentru a fi găsit cu ușurință de către vizitatori, pentru a îi reține pe aceștia cât mai mult timp pe pagină și pentru a-i determina să se întoarcă pe acel canal, pentru a căuta mai multe informații. Atunci când se setează canalul de Youtube, se au în vedere mai multe aspecte: designul paginii respective, optimizare metadate, navigarea pe pagină și caracteristicile acesteia.

Designul canalului
·         Creaţi o temă personalizată, convingătoare, interesantă pentru canal.
·         Publicul trebuie să simtă că este conectat cu o persoană, cu un caracter important din eveniment, nu doar cu marca sau logo-ul atunci când vizitează canalul de Youtube.
·         Profitați de bannerul sub formă de imagine aflat în partea de sus a paginii. Stabiliți care sunt cele mai importante link-uri pentru a fi afișate aici și designul acestei zone, pentru a obține cât mai multe clickuri. Aceste legături către alte site-uri (canale) au rolul de a promova orice iniţiativă.

Optimizare metadate
·         Canalul trebuie să fie definit corect în ceea ce privește cuvintele cheie și formatarea SEO.
·         Atunci când este editat canalul, profilul și alte informaţii despre acesta, folosiți cuvinte cheie şi practici SEO pentru a optimiza canalul pentru căutare.

Navigarea pe pagină
·         Canalul trebuie să fie organizat cât se poate de bine pentru publicul țintă. Cele mai importante videoclipuri ale canalului trebuie să iasă în evidență, iar cele mai noi filmulețe încărcate trebuie să fie aranjate astfel încât să fie atrăgător canalul și relevant pentru vizitatori.
·         Trebuie determinată cea mai bună prezentare a conţinutului canalului (videoclipuri încărcate şi liste de redare). Trebuie să fie realizate liste de redare speciale pentru vizitatorii care accesează pagina intenționat pentru a găsi videoclipuri distincte, noi, interesante în ceea ce privește conţinutul lor.
·         Activează modulul "Alte canale" pentru a promova într-un mod eficient conţinutul canalului tău, informațiile care se doresc a fi furnizate, cu ajutorul altor canale conexe. Acest modul este important, deoarece și tu ,la rândul tău, poți fi promovat prin intermediul altor canale, de către alți proprietari de canale. Canalele enumerate pe pagina ta sunt, de asemenea, sugerate ca și canale atunci când un utilizator se abonează la canalul tău.

În concluzie, canalul tău de Youtube poate deveni eficient dacă ții cont de designul (aspectul) său, de organizarea informațiilor oferite, de stabilirea corectă a cuvintelor cheie, de organizarea videoclipurilor în liste de redare potrivite unui anumit subiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu