joi, 8 decembrie 2011

Social bookmarking

Site-urile de bookmarking sunt niste site-uri care salveaza toate linkurile importante, le inmagazineaza, asa cum prin definitie, internetul este o biblioteca giganta, iar apoi le impartaseste cu alte persoane si obtine si feedback-ul acestora. Reprezinta o foarte buna metoda de a aduce vizitatori pe blog, pentru ca in final, traficul pe blog este cel mai important, articolele scrise de tine pot fi apreciate, comentate si votate.

Pe aceste site-uri nu se posteaza tot articolul ci doar titlul si un link catre articolul scris de tine, practic salveaza toate linkurile si apoi le impartaseste cu toti ceilalti membrii ai comunitatii online.

Totusi, pentru a participa la un site bookmarking, este nevoie, in functie de cerintele acestuia, sa iti fac un cont pe site-ul lor, pentru a putea vizualiza postarile, fie a te autentifica cu contul propriu de gmail sau facebook. Cred ca in felul acesta, esti obligat sa le faci reclama si respectivelor site-uri. Exista si optiunea primirii din partea site-ului bookmarking de newslettere saptamanale. Site-urile bookmarking au in general un filtru prin care poti cauta exact ce domeniu te intereseaza. Desigur, exista si site-uri mai putin organizate, sau care contin prea multe reclame care la un moment dat devin enervante, nu au asa multi vizitatori pur si simplu sunt atat de populare, postarile sunt atat de dese incat linkul tau ar putea disparea foarte repede de pe prima pagina a site-ului.

Printre cele mai vizitate si cunoscute site-uri bookmarking sunt:
 technorati.com
 facebook.com
 twitter.com
 flickr.com
 digg.com
 linkedin.com
 delicious.com
 friendfeed.com

Acestea sunt site-uri care au milioane si milioane de vizitatori zilnic.
Din Romania, se pot mentiona urmatoarele cele mai utilizate site-uri:
 cica.ro
 ghidoo.ro
 bagamare.ro
 smen.ro
 meritacitit.ro

Ceea ce mi se pare foarte utile de exemplu pentru firme, este achizitionarea de pe internet a unui pachet de 5000 de linkuri pe site-uri sociale, pentru doar 95 de euro, pentru care livararea se face la 2 saptamani de la achizitionare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu