miercuri, 7 decembrie 2011

art.3 Comertul online. Studiu de caz eMAG. Prezentarea funcţiilor site-ului eMag

În partea stângă a paginii de start se găsesc produsele oferite de eMAG.ro, grupate pe categorii mari de produse. Pentru a vedea conţinutul fiecărei categorii, trebu-ie doar să dăm un clic pe “...toate subcategoriile”. Tot în pagina de start, în josul paginii, vom avea meniul: Contact, Cum cumpăr? , Finanţare în rate, Contul meu,Politica de confidenţialitate, ANPC.
























În partea de sus a paginii avem butonul pentru a accesa “Promoţiile săptămânii”, apoi butonul pentru “Autentificare”, Recomandări”, “Coşul meu” şi căsuţele unde putem completa denumirea produsului căutat.




Cum comandăm online?

ALEGEM PRODUSELE

Folosind meniul din stânga, navigaţi printre categoriile de produse sau lista producătorilor. Odată ce am găsit un produs ce se potriveşte dorinţelor noastre, apăsam pe butonul .


COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

La adăugarea produselor în coş vom fi direcţionati automat în pagina cşului de cumpărături, unde avem posibilitatea să revedem lista produselor, să actualizăm cantitatea sau să renunţăm la unul sau toate produsele selectate.

Pentru a mai adăuga produse în coş, putem reveni în magazin prin apăsarea butonului “Mă întorc în magazin”.


DETALIILE DE LIVRARE ŞI COMANDĂ CU UN SINGUR CLICK!

După ce am ales produsele, completăm detaliile privind livrarea comenzii, în partea de jos a paginii, sub “”Coşul de cumpărături”. Durează maxim 1-2 minute.

a) Dacă sunteţşm client nou, atunci trebuie să completăm doar datele din formular şi să apăsăm butonul de “Trimit comanda”;

b) Dacă suntem deja client, introducem e-mailul şi parola în boxul din dreapta şi ni se vor încărca toate datele pe care le-am folosit la ultima comandă. Dacă dorim livrarea în aceleaşi condiţii, trebuie doar să apăsăm “Trimit comanda”.


MODALITATEA DE PLATĂ

Putem alege să plătim la livrare, prin ordin de plată, în rate, sau direct cu cardul online. În funcţie de modalitatea preferată, vom primi instrucţiuni supliemntare, dacă e cazul.

Putem efectua plata online cu cardul, în condiţii de siguranţă deplină. Carduri-le acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MAS-TERCARD (inclusiv Maestro).

SALVAREA DATELOR

După fiecare comandă plasată, datele de livrare sunt salvate pentru a putea fi folosite ulterior. În contul deschis cu ocazia unei comenzi, putem vedea statusul aces-teia în timp real (care este consultantul de vânzări care se ocupă de comanda noastră, ce dată de livrare s-a stabilit, dacă şi când s-a livrat comanda şi multe altele.

TRIMITEREA COMENZII

Pentru a comanda produsele alese, apăsăm butonul .

GARANŢII ŞI SERVICI

Toate produsele comercializate de site-ul eMAG.ro, cu excepţia celor resigilate, beneficiază de condiţii de garanţie conform legislaţiei în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale şi provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

Certificatele de garanţie fie sunt emise direct de producător, în cazul în care aceste are o reţea de service naţională, fie sunt emise de eMAG.

În cazul certificatelor emise de producători, produsul declarat defect în perioada de garanţie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service menţionat în certificat. Acest centru autorizat de producător va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanţiei.

În cazul certificatelor de garanţie emise de eMAG, vă oferim serviciul "Pick-up & Return" care presupune preluarea şi livrarea produselor în condiţii de gratuitate.

Lipsa certificatului de garanţie al produsului trebuie semnalată în maxim 48 ore de la recepţia mărfii pe adresa sesizari@emag.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.

În cazul produselor resigilate, certificatul de garanţie este emis de către eMAG, iar garanţia nu acoperă aceeaşi perioadă ca la un produs nou, sigilat. Perioa-da de garanţie este specificată pentru fiecare produs resigilat în parte. Condiţiile de utilizare, manipulare şi transportare a unui produs resigilat sunt aceleaşi cu cele de la produsele sigilate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu