joi, 12 ianuarie 2012

Art 6

Cum câștigă Facebook bani

Facebook a devenit astazi un foarte mare succes cu milioane de oameni din întreaga lume într-o singură reţea mare de socializare. Acum, partea interesantă este că Facebook nu percepe nici un comision si pentru acest motiv specific "cum face Facebook bani?". Facebook face 4.27 miliarde de dolari în 2011 dublarea veniturilor fata de anul trecut. Deci, Facebook nu face doar bani, ci devine o maşină de făcut bani. Cu toate acestea s-au răspândit multe zvonuri legat de implicarea unor comisioane lunare pentru utilizatorii Facebook.

Secretul acestei întrebări, este simplu şi uşor. Facebook utilizează trei factori principali, care genereaza profit pentru acesta, care sunt publicitatea, aplicaţii şi bunuri virtuale. Din moment ce Facebook are mulţi oameni din întreaga lume, a devenit o țintă pentru toate societăţile care promovează produsele lor. Facebook este considerat un instrument de marketing, în cazul în care companiile nu se mai concentreze strict pe TV, radio, şi panouri publicitare, dar utilizează Facebook pentru a ajunge la clienţii lor și prin alte metode. Cu toate acestea, în cazul în care Facebook percepe o taxă lunară, acesta nu ar fi avut o multime de utilizatori şi, prin urmare, nu ar fi devenit un instrument de marketing pentru companii din întreaga lume.

Facebook = Publicitate şi modul în care aceasta îi ajută să creeze venituri

Cum face Facebook bani? Răspunsul este că prin publicitate este usor. Se percepe taxe cu privire la aceste companii de publicitate să plaseze anunţuri pe site-urile lor. Ori de câte ori există un anunţ pe Facebook, care promovează un anumit produs, Facebook ia o taxă de la această societate pentru a permite postarea anunţurilor. Acest lucru este foarte util pentru companii, deoarece ei primesc feedback şi răspunsuri de la oamenii care folosesc Facebook. De asemenea, unele companii au propriile pagini pe Facebook, şi dacă utilizatorii accesează pagina și permit dând "Like" companiei să trimită automat actualizări şi promoţii la produsele sale, creând astfel o conştientizare şi atrăgând mai mulţi utilizatori către companie. Deci, din acest punct de vedere, Facebook profită enorm.

Aplicatii Facebook sunt cheie este succesul lor financiar

Un alt factor care permite Facebook-ului să câștige, sunt aplicaţiile. Există o mulţime de aplicaţii pe Facebook pe care oamenii le folosesc, cum ar fi Zynga Texasholdem, Farmville şi multe alte aplicaţii celebre. Toate aceste aplicaţii au elemente care sunt de obicei achiziţionate de către jucători pentru a le da avantaj faţă de ceilalţi în meci. Facebook percepe o taxă de închiriere de la aceste aplicaţii, pentru că acestea folosesc Facebook pentru a genera venituri lor. Bunuri virtuale sunt, de asemenea, o modalitate prin care Facebook face bani. Facebook are un profit de la toţi utilizatorii Facebook care trimit cadouri virtuale pentru alți utilizatori.

Deci, după cum sa menţionat mai sus, la întrebarea, "cum câștigă Facebook bani?" Nu este prea greu să răspund, şi adevărul este că Facebook face miliarde de bunuri virtuale, publicitate şi aplicaţii. Acesta este de fapt cel mai important motiv pentru care Facebook nu va taxa utilizatorii, deoarece mai mulţi utilizatori duce la reclama mai multă şi la un profit mai mare. Facebook continuă să crească și datorită companiilor ce îl folosesc ca instrument de marketing primar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu