luni, 9 ianuarie 2012

Youtube- o platforma de video sharing social


Conform cu http://www.hit.ro/internet-securitate/YouTube-sarbatoreste-luna-aceasta-sase-ani-de-existenta
Youtube a fost lansat in luna mai a anului 2005 si este platforma cu cel mai mare numar de postari si de vizualizari.In 2011 s-a ajuns la 3 miliarde de vizualizari pe zi, ceea ce inseamna jumatate din populatia globului.
Conform cu http://www.mediadigitala.ro/images/retele_sociale/retele_de_socializare_petan.pdf
Youtube este al patrulea cel mai vizitat site din Romania, dupa Google, Yahoo si Facebook. Rolul sau principal este de vizionare si partajare a materialelor video; insa pe langa aceasta, are si un rol social deoarece prin intermediul sau se pot crea prietenii virtuale, se pot obtine o serie de comentarii despre filmuletele postate.
Cel mai inovativ lucru al platformei Youtube este faptul ca aceste filmulete pot fi vizualizate si pe alte site-uri(chiar si site-ul oficial al unei organizatii), dar pot fi distribuite si pe alte retele de socialiare(de ex. Facebook).
Conform cu http://stirileprotv.ro/stiri/international/10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-youtube.html
In continuare voi prezenta cateva date statistice pentru a intelege pozitia de lider a acestei platforme:
1.Youtube are statii locale in 23 de tari;
2.Utilizatorii petrec in medie in fiecare zi 15 minute pe Youtube;
3.Incepand cu anul 2007, exista pe Youtube canale ale Reginei Marii Britanii, dar si ale lui Papa Benedict si Obama. Prin acest mijloc ei comunica cu populatia, transmit mesaje de interes national, dar si mesaje de Craciun.
4.Prima pagina a platformei Youtube este deschisa de 45 milioane de ori pe zi;
5.Pentru a putea vizualiza toate filmuletele postate pe Youtube este nevoie de 1700 de ani;
6.In ceea ce priveste topul accesarilor, videoclipul Bad Romance al lui Lady Gaga este cel mai vizualizat- 196 milioane de accesari.
Marketerii oricarei firme inteleg importanta existentei companiei pe Youtube si astfel realizeaza o serie de filmulete cu detalii despre activitatea organizatiei, despre produsele comercializate, despre activitatile de responsabilitate sociala etc.
Astfel, pentru a genera trafic suplimentar, marketerii utilizeaza varianta de „video replies” la un anumit filmulet postat pe Youtube.
Managerii firmelor trebuie sa constientizeze ca impactul unui filmulet este mult mai mare decat in cazul unor poze(pliante, flyere) sau unui mesaj audio. In cadrul filmuletului este introdusa adresa site-ului firmei si astfel, cei care sunt utilizatori Youtube sunt potentiali vizitatori ai site-ului oficial al organizatiei tale.
Criteriile in functie de care sunt ordonate filmuletele pe Youtube si implicit in motorul de cautare Google sunt: numar de vizualiari, titlu, cuvinte cheie etc. Orice agentie de publicitate poate face ca filmul postat de tine sa aiba o pozitie fruntasa, importanta pentru a putea fi vizualizat de potentialii clienti ai firmei.
Dupa cum se poate observa la nivelul oricarui filmulet de pe Youtube exista posibilitatea de a adauga un text peste materialul video pentru a oferi o serie de informatii suplimentare. Pentru a face acest lucru, se insereaza textul sau hiperlinkuri prin intermediul Captions&Subtitles din Youtube.
Un alt aspect important este legat de comentariile care trebuie sa existe la nivelul fiecarui filmulet. Aceste comentarii ofera credibilitate si incredere celor care vizualizeaza.
Orice organizatie poate deveni partener Youtube in cazul in care se indeplinesc o serie de conditii de eligibilitate si astfel poate beneficia de o serie de avantaje care sa permita aranjarea canalului dupa cum doreste, sa aseze elementele postate in functie de preferintele sale.
Ca si alte platforme video sau motoare de cautare, Youtube ofera o serie de statistici legate de numarul de vizitatori, caracteristicile lor demografice si geografice.
Astfel, orice firma poate profita de avantajele oferite de Youtube si poate vedea aceasta platforma video ca pe o modalitate eficienta de promovare(filmulete de prezentare, reclame de informare, reamintire, pozitionare etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu