miercuri, 11 ianuarie 2012

Video marketing (art. 7)


5 motive pentru care video marketingul este important

Video marketingul, care ajută introducerea pe piaţă a unor concepte, nu este chiar un subiect nou, dar este un subiect important pentru a vă ajuta să vă dezvoltaţi afacerea. Acest domeniu se află în continuă dezvoltare și îmbunătățire. Tehnologiile care permit întreprinderilor să aplice videoclipuri pentru modelul lor de afaceri sunt de asemenea într-o continuă dezvoltare, ceea ce face şi mai important faptul de a se implica într-o astfel de afacere.

Aici, sunt cinci motive pentru care video marketingul este important:

  • Oamenii iubesc vizionarea de videoclipuri
Cei mai mulți oameni ar urmări mai degrabă un filmuleț despre un anumit subiect decât să citească informații despre acesta. Acesta este adevărul şi dacă prezentarea produselor și a serviciilor necesită explicaţii multe și acest fapt ocupă prea mult timp, mai bine se recurge la punerea acestei prezentări într-un videoclip, deoarece publicul va obține informații utile într-un timp mai scurt și într-un mod mai ușor și, astfel, acesta va răspunde cu mai mult interes acțiunii de promovare.

  • Scade rata de părăsire a sitului web (bounce rate)
Bounce rate se folosește pentru analiza traficului web și este un indicator exprimat în procente: cât la suta dintre oamenii care intră pe site părăsesc acesta definitiv (nu se mai întorc altă dată, nu mai vizitează alte pagini din cadrul sitului respectiv). Cu cât această rată este mai scăzută, cu atât este mai bine pentru site.
Fiind încărcate videoclipuri pe site, rata de bounce a acestuia va scădea. Aceasta depinde de cât de bine este realizat videoclipul şi cât de mult timp poate reține vizitatorul pe site. Se urmărește ca vizitatorul să navigheze cât mai mult timp pe site, pe cât mai multe pagini ale sitului, și dacă situl prezintă videoclipuri interesante, se va ajunge la o scădere a ratei de bounce.

  • Videoclipurile vă vor da rang
Dacă încărcaţi filmulețe în siturile de partajare video şi într-adevăr le optimizaţi cu titluri și descrieri potrivite, precum şi dacă utilizați link-uri unde puteţi, sunt şanse ca să deveniți un candidat important și să creşteți în clasament.

  •  Este încă o tehnologie timpurie
Ca orice element digital, tehnologia on-line de partajare video este relativ nouă în comparaţie cu formele mai vechi de marketing, ceea ce înseamnă că se dorește ca procesul să se dezvolte. Siturile precum YouTube sunt mereu în dezvoltare, crescând în putere şi multe afaceri sunt deja pârghie tehnologiei on-line care este uimitoare pentru oportunităţile oferite, ajutând dezvoltarea și extinderea afacerilor.

  • Creşte credibilitatea și promovează brandurile
Atunci când o afacere creează un nou videoclip profesional, publicul poate fi făcut să privească compania din alt punct de vedere prin intermediul filmulețului nou creat. Videoclipurile au menirea de a crește încrederea publicului cu privire la calitatea produselor și a serviciilor și de asemenea de a crea o părere bună despre companie. Mărind încrederea oamenilor în activitatea firmei, se obține și o promovare bună și eficientă a brandurilor.

Video marketingul este un subiect oarecum nou, dar acest domeniu culege multe beneficii dacă este abordat corect. Trebuie să se aloce o perioadă de timp pentru a se cunoaște cum se includ videoclipuri corespunzătoare pe situri pentru fiecare model de afaceri, pentru ca activitatea companiilor să se dovedească a fi eficientă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu