joi, 12 ianuarie 2012

Strategii si tehnici de promovare online folosite in domeniul serviciilor recreative de parasutism (V)


5. Motoare de cautare

          Un motor de căutare este un apelabil program căutător, care accesează internetul în mod automat și frecvent și care stochează titlul, cuvinte cheie și, parțial, chiar conținutul paginilor web într-o baza de date. În momentul în care un utilizator apelează la un motor de căutare pentru a găsi o informație, o anumită frază sau un cuvânt, motorul de căutare se va uita în această bază de date și, în funcție de anumite criterii de prioritate, va crea și afișa o listă de rezultate.

Motor de căutare
Cotă de piață
82,7%
6,5%
4,7%
3,7%
0,5%
0,4%
0,0%

          La o simpla cautare a cuvantului parasutism pe motorul de cautare Google observam ca scoala de parasutism Tnt Brothers este prima abia pe a doua pagina, ceea ce ne duce cu gandul ca site-ul celor de la Tnt Brothers nu este chiar aglomerat de cuvantul parasutism, fapt care ii conduce sa ocupe acum, dupa cativa ani de la infintarea firmei, doar aceasta pozitie in topul cautarilor pe Google.
          La cautarea Tnt-Brothers pe acelasi motor de cautare primul rezultat pe care il obtinem este site-ul scolii de parasutism Tnt Brothers, al doilea rezultat fiind pagina de socializare de pe site-ul Facebook. Putinele informatii prezentate au rolul sa ne faca sa accesam site-ul firmei si in acest caz, informatiile reusesc sa ne faca sa accesam pagina web.
          La cautarea  Tnt-Brothers pe motorul de cautare Yahoo Search scoala de parasutism apare ca al doilea rezultat, al treilea rezultat fiind pagina de socializare de pe site-ul  Facebook. La cautarea cuvantului parasutism pe acelasi motor de cautare firma Tnt Brothers aparare abia la mijlocul celei de-a doua pagini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu