miercuri, 9 februarie 2011

Afacerea de familie a iernii, hotelul de gheata de la Balea Lac

Traim intr-o era a inventiilor, a multitudinilor de produse si servicii, a unei oferte extrem de diversificate si al unor cumparatori din ce in ce mai pretentiosi. Consider, ca estem extrem de greu la momentul actual, sa vii pe piata cu o noua inventie, o noua idee de produs sau serviciu, care sa aduca ceva inedit fata de tot ce este pe piata, si care sa capteze atentia consumatorilor.

Ideea hotelului de gheata, al familiei Gunter, dupa parerea mea, este geniala. Mai ales in industra hoteliera, spatiile de cazare la momentul actual au o multitudine de variatii pentru toate gusturile (avantgardiste, modernite, traditionale, de lux, pensiuni etc). Ideea de a ridica un hotel de gheata in una din cele mai frumoase zone ale Romaniei, de a-l mentine pe o perioada de 3-4 luni, si de a caza turisti si de a oferii servicii de cazare si masa mi se pare foarte inovativa si geniala.

Consider ca sunt atrasi de aceasta forma de cazare mai ales turistii straini, care au un simt de apreciere al artei si al frumosului mai dezvoltat, dar au si bugetul necesar pentru a petrece cateva nopti in acest hotel, avand in vedere ca o noapte de cazare costa 300ROn.

Anul acesta proprietarii hotelului chiar au avut contract incheiat cu o firma de turism engleza, care furniza turisti pe toata perioada sezonului rece.

De asemenea, acest concept de hotel de gheata ajuta dezvoltarea turismului romanesc, ofera un plus de atractie zonei Balea Lac.

Ca si idee de afacere, ca si reper turistic am o parere foarte buna despre aceasta inovatie. In schimb, din articolele citite, stiu ca zona nu este pastrata asa cum ar cere normele de bun simt, ca este o mizerie foarte mare in jurul acestei atractii si datorita acestui fapt hotelul si implicit zona turistica pierde atat din clienti, cat si din atractie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu