miercuri, 9 februarie 2011

Cele mai frecvente fraude online - reîncărcările online


...şi dacă navigarea pe internet devine un mod de viaţă, dacă tot există şi apar neîncetat atâtea invenţii şi inovaţii în mai toate domeniile...de ce nu ar exista şi fraudă, falsificare a produselor şi înşelarea clienţilor? Dacă un produs este prea scump, putem foarte simplu să-l falsificăm, dacă vrem să mai economisim nişte bani...ne încărcăm cartelele prepay din contul altora, că doar se poate. Astfel, fraudele online au ajuns printre cele mai frecvente în România, ajungând să se depună plângeri lunar, dar nu neapărat recente, având în vedere faptul că păgubiţii îşi pot da seama mai târziu faptul că cineva şi-a încărcat cartela din contul lor (în ultima perioadă sunt “la modă” conturile de web ale clienţilor diferiţilor operatori de telefonie mobilă).
Şi aş zice...atenţie! nu doar online se pot întâmpla astfel de lucruri, moda cu reîncărcarea cartelei se poartă şi la magazine (cum mi s-a întâmplat) - îţi cumperi codul de reîncărcare, ajungi acasă şi...surpriză, contul secret a mai fost o dată folosit.
Să fie totuşi, o idee proastă, folosirea conturilor web? Eu zic că veştile de genul ăsta mai zdruncină puţin realitatea de pe piaţa românească şi mai scade din încrederea pe care, românii, oricum nu o au în plata online în general. Cu răbdare şi puţină binevoinţă, însă, vom reuşi să avem şi noi o piaţă pe internet, cu alte cuvinte, e-comerţul va înflori şi la noi.

Enjoy your Supa Prepay Value Pack! dar cu grijă...

Sursa:
http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/cele-mai-frecvente-fraude-online-reincararile-prepay-108046/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu