miercuri, 9 februarie 2011

Elevii, evaluati personalizat

E drept ca invatamantul trebuie sa sa beneficieze si el de cateva modificari, dar nu cred ca un program de calculator ar rezolva aceasta problema.
E interesanta ideea ca elevii sa fie evaluati fiecare in parte de-a lungul anilor de scoala. Aceasta reprezinta o adevarata problema, deoarece multi dintre elevi sunt evaluati si vazuti in viata in functie de notele pe care le-au luat de-a lungul anilor de scoala. Nu e corect fata de acei elevi care, chiar si-au dat silinta si interesul pe tot parcursul scolii, in timp ce alti elevi au gasit solutii alternative de a scapa cu bine de testele si examenele profesorilor.
Școlarii vor fi „taxați” nu numai prin note, ci le vor fi evaluate și competențele
Notele nu reflecta in totalitate personalitatea unei persoane. E interesant si inovativ ca fiecarui elev sa-i fie studiat si comportamentul. Multi elevi din zilele noastre au probleme majore de comportament.
De asemenea e interesanta si binevenita ideea ca si profesorii sa fie evaluati dupa cati elevi i-au trecut pragul clasei, sau cati dintre acestia au luat bacalaureatul.
In ziua de azi notele nu sunt acordate corect, in functie de cunostiintele fiecarui elev, conteaza foarte mult si cine sunt parintii acelui elev, ce influente au sau din ce partid fac parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu