marți, 8 februarie 2011

Yahoo!, Google și Facebook testează noile adrese web

În luna iunie este programat un test global al adreselor noi ale internetului. Prin intermediul acestui test, se intenționează înștiințarea populației despre trecerea de la versiunea 4 a schemei adreselor web la versiunea 6.

Campania de încurajare a firmelor să treacă la versiunea 6 se va desfășura până în noimebrie 2011. Deocamdată, au fost de acord să testeze această variantă: Yahoo!, Google, Facebook și Akamai. Google și Facebook oferă deja versiunea 6 clienților lor.

Versiunea 4 a protocolului internetului, care este folosită în prezent are un spațiu de adresă de aproximativ 4 biliarde de intrări. Avantajul versiunii 6 este că are un spațiu de adresă nelimitat.

Părerea mea e că această versiune e binevenită, însă cred ca va fi cu adevărat utilă marilor companii și nu, oamenilor individuali. Cred că firmele mari vor trebui mai devreme sau mai târziu (de preferat cât mai devreme) să adopte această variantă, pentru a fi în rând cu concurenții și pentru a le oferi clienților ceea ce știu că pot avea.

Sursa:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-12183098

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu