miercuri, 9 februarie 2011

Google Translate

Google Translate
by Mihai Serbanescu

http://socialmk.wikispaces.com/Google+translate

Cu aceasta ocazie Google redefineste din nou utilitatea telefoanelor mobile. Faptul ca acum poti avea porpriul translator de voce cu tine peste tot este genial. Si varianta transatorului in care scriai era foarte buna, dar acum cu aceasta posibilitate de voice imput, chiar poti purta o conversatie si nu trebuie sa vorbesti pana cand incep sa te doara mainile.
Softul propus de cei de la Google a fost lansat intai pentru Android, sistemul de operare pentru smarthphonuri produs si distribuit gratuit de catre Google. Prin aceasta miscare Google dovedeste din nou posibilitatile pe car ele are in domeniul soft. Poate acest Android este doar o incalzire pentru mult anuntatul Chrome OS, un sistem de operare pe se pare ca cei de la Google ar vrea sa il lanseze pentru netbookuri si care ar consta dintr-un browser si toate aplicatiile sa ruleze on-line. Sau poate Goole se incalzeste sa lanseze un sistem de operare full, sa redefineasca complet notiunea de sistem de operare si sa ofere o competintie foarte importanta pe o piata dominata de Microsoft. Poate vom vedea un build al unui sistem Linux sau poate un sistem de operare scris de la zero si care sa schimbe cu mult experienta oferita in prezent de calculatoare. Poate pentru asa ceva Google va colabora cu Dell in a scoate un calculator cababil sa ruleze un astfel de sistem.
Faptul ca in februarie softul a fost oferit si pentru sistemul iOS prin intermediul App Store dovedeste inca odata angajamentul Google in a oferi servicii de calitate tuturor persoanelor conectate la un gadget oricare ar fi el, smarthphone, tableta, calculator.
Acum cei de la Google vor trebui doar sa mai perfectioneze sintetizatorul de voce pentru a il face accesibil si persoanelor care vorbesc cu accent si sa il dezvolte pentru mai multe limbi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu