marți, 8 februarie 2011

Program special de control pentru părinţii chinezi care au copii dependenți de jocurile online

Populatia chineza, si nu numai , se confrunta cu problema copiilor depententi de jocurile on line. Dar aici spre deosebire de alte tari, autoritatile se straduiesc sa ia masiri de monitorizare si limitare a acestui fenomen. Autoritatile isi dau interesul ca generatia tanara sa creasca intr-un mod sanatos si corect pentru a nu avea neplaceri peste cativa ani. Nu cred ca masura va avea un mare succes din punct de vedere tehnic dar cred ca ideea va responsabiliza parintii acestor copii. Parintii uneori nu constientizeaza cat de nociv poate fi spatiul virtual pentru proprii copii chiar daca poate ei insisi au fost pusi in situatii neplacute pe internet. Si, mai departe, tocmai pentru ca parintii nu constientizeaza pericolul, nu exista prea multe retineri in a permite copiilor sa foloseasca internetul si tot ceea ce acesta ofera.

Dar jocurile pe internet nu reprezinta din punctul meu de vedere o problema atat de mare comparativ cu accesul copiilor la chaturi, retele de socializare etc. Copiii nu au discernamant, poate uneori nici adultii in astfel de situatii, si posteaza informatii despre ei si despre familia lor care nu ar trebui divulgate. De acsemenea acestia posteaza fotografii cu ei insisi in carul acestor retele de socializare.

Din punctul meu de vedere cred ca ar trebui introduse si in programa scolara ore in care profesorii sa vorbeasca despre eventualele pericole la care copiii se expun in momentul utilizarii internetului. Scoala poate avea un efect pozitiv asupra copiilor din acest punct de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu