miercuri, 9 februarie 2011

Tableta Dell
by Mihai Serbanescu
http://socialmk.wikispaces.com/Tableta+Dell

O noua tableta? Omul creaza maimuta imita. Apple a lansat iPhone, success instant acum toata lumea produce smartphonuri cu touchscreen. Apple a lansat iPad, acum toata lumea produce tablete.
Pana acum atat pe piata smartphones cat si pe piata tabletelor nimeni nu a adus ceva nou fata de Apple, nici din punct de vedere al calitatilor oferite si nici al performantelor tabletelor si smartphonurilor. Toate se invart cam in aceiasi raza, fiind mici diferente intre ele. Toate copiile folosesc procesoare Qualcomm si ruleaza sistemul Android.
Se pare ca Dell sunt primi care vor schimba ceva in acest domeniu. Solutia oferita de ei cu processor Intel si ruland Windows pare destul de promitatoare.
Din pacate insa sistemul de operare inca nu exista, si exista posibilitatea ca atunci cand va fi lansat sa aiba anumite probleme. Mai exista insa laptopuri care ruleaza windows si beneficiaza de touchscreen, deci probabil integrarea lui pentru sisteme portabile gen tablete nu va fi atat de dificila.
Dell a fost depsait in ultimi ani de Apple la categoria cel mai mare producator de calculatoare din lume, si sincer Dell nu a venit cu nimic nou pe piata laptopurilor in ultimul timp. Extraordinar de multe modele si categori, care practic se bat intre ele, jucand pe aceiasi piata. La categoria laptopuri Apple are doar trei produse si anume Mac Air, Mac Book si Mac Book Pro fiecare fiind complet altceva. Nu exista asemanare intre ele si nici nu isi fac competitie unul altuia fiind adresate diferitelor segmente de piata.
Suprinzatoare a fost pentru mine si lansarea Dell pe piata telefoanelor mobile, insa imi place ceea ce au de oferit, fiind telefoane destul de puternice, iar pe viitor probabil vom vedea si alte produse chiar mai performante. A existat chiar si un zvon ca Dell pregateste lansarea unui telefon in colaborare cu Google (momentan Google au scos cu HTC si cu Samsung), zvon care sper ca se va infaptui in curand, mai ales ca anul acesta ne pregatim pentru telefoane cu procesoare dual-core (LG a fost primul producator care a anuntat unul), deja avem telefoane cu placa video dedicata (Google Nexus S produs de Samsung), rezoltuii de 960*480 (iPhone 4), multe imbunatatiri aduse de sistemele Android, Windows Mobile, iOS.
Cel mai deosebit lucru la acest anunt al companiei Dell mi se pare ideea de a oferi un laptop fara tastatura. Pana acum tabletele nu au fost decat niste telefoane mobile mai mari dar fara GSM. Dell este prima firma care propune crearea unui laptop fara tastatura. Acest lucru ar fi deosebit pentru persoanele care au nevoie de tableta pentru a lucra pe ea si nu doar pentru distractie. Posibilitatea de a avea un Adobe, Corel, Autodesk pe o tableta mica si usoara pe care o poti cara cu tine este deosebita.
Sa speram ca produsul final va fi la aceiasi calitatea (sau preferabil superior) promisiunilor facute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu