miercuri, 9 februarie 2011

Lectura de la varste fragede le aprinde imaginatia copiilor

Cu totii am crescut cu povesti auzite sau citite de catre parinti sau bunici. Inca de la acea varsta frageda ne minunam ce de ne citeau ai nostrii din carti si incercam sa ii imitam. Stateam si ne uitam si noi in cartea respectiva, chiar daca nu intelegeam nimic.
Multi dintre noi insa, cu ajutorul povestilor am invatat alfabetul si in cele din urma sa rupem cateva fraze. Nu cred ca exista parinte sa nu fie mandru si sa se dea mare in fata celorlalti cu copilul lui care a invatat sa alfabetul, sa citeasca si poate chiar sa scrie inainte de a incepe scoala.
Cartile au fost ceva minunat in copilaria noastra, acestea ne faceau sa visam si sa ajungem cu gandul in locuri de vis. Toate acestea vor fi inlocuite incet, incet de catre calculator si de catre Internet, care spre deosebire de cartile copilariei ne arata si o multitudine de imagini despre povestile respective.
Lectura de la varste fragede le aprinde imaginatia copiilor
Consider ca, copiii ar trebui invatati sa iubeasca cartile de la varste fragede, inainte de a avea acces la Internet si la jocurile pe calculator, pentru a-si dezvolta abilitatile de invatare si de a-si dezvolta imaginatia si memoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu