miercuri, 9 februarie 2011

SmartPhone Hacking

SmartPhone Hacking
by Mihai Serbanescu

http://socialmk.wikispaces.com/SmartPhone+Hacking

Cred ca termenul de hacker este unul gresit. Hackeri si cei care fac phising sunt niste fini cunoscatori ai psihologiei umane si niste artisti in pacaleli (termenul englezesc de conartist suna mult mai bine). Faptul ca in prezent au fost luate in colimator smartphonurile nu reprezinta nici o noutate. Mai ales tinand cont de faptul ca telefonele nu au nici un fel de firewall si sunt foarte putini cei care folosesc software antivirus pe smartphoneuri.
Exista o pepiniera impresionanta de oameni inconsienti care sunt dispusi sa isi introduca datele bancare pe site-uri care au o denumire asemanatoare cu banca lor (cu cate o litera inversata, sau in plus sau in minus) si care au un design asemanator. Exista multe cazuri de astfel de phising si numarul nu cred ca este in scadere ci in crestere vertiginoasa, ca sa nu mai vorbim de keyloggere sau alte programe de genul.
Cum tot mai multe perosane sunt conectate la internet, este normal ca acesta sa fie purtatoru urmatorului virus. Canalul viral este asigurat, si ne conectam la el zi dupa zi fara nici o frica, si suntem dispusi sa oferim o varietate de informatii prin domeniul lui, sa cheltuim o gramada de bani pe site-uri online.
Citeam acum cateva saptamani o noua amenintare descoperita de politisti si anume amenintarea retelelor sociale. Exista persoane care ofera informatii cum ar fi cand sunt plecati in concediu, sau scaola pe care o urmeaza copiilor, ceea ce deschide o portita infractorilor pentru a sti cand e casa goala sau pentru o eventuala rapire.
In toate tarile comuniste oameni au dorit libertate si sa nu mai fie supraveghiati in toate aspectele vieti lor, air acum ei ofera toate acele informati benevol, prin domeniul retelelor sociale si ale blogurilor.
Cei de la Cisco au anuntat inca de prin 2007-2008 producerea de sisteme care sa asigure criptarea si securitatea la nivel hard (nu stiu exact cum doresc sa faca acest lucru) si afirma ei ar fi imposibil de spart un astfel de sistem.
Inca mai avem de asteptat un sistem de operare sau un antivirus care sa ne ofere protectie 100%, probabil niciodata nu va exista asa ceva pentru ca naivitatea unor oameni vor da hackerilor o paine pentru mult timp de acum incolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu