miercuri, 9 februarie 2011

FujiFilm X 100

FujiFilm FinePix X 100
by Mihai Serbanescu

http://socialmk.wikispaces.com/FujiFilm+X100

Fiind un fan al camerelor Fuji (am avut anterior s100, s200 si h10) am asteptat cu nerabdare lansarea noului Fuji. Nu am stiut exact in care categorie va aparea, dar am presupus mult timp ca o sa fie o continuare a lui h10. Se pare ca Fuji a dorit sa aduca ceva complet nou cu care sa uimeasca piata si se pare ca a reusit.
Dezvoltarea noului viewfinder hybrid este o adevarata performanta a ingineriei si este probabil o inventia pe care o vom vedea in curand introdusa sip e alte aparate (gen Nikon sau Canon).
Pentru un fotograf profesionist avanajele oferite de un astfel de viewfinder sunt incomensurabile. Poti incadra o scena perfect cu ajutorul variantei optice, dupa care cu ajutorul variantei electronice poti seta proprietatile aparatului. Insa avand in vedere faptul ca vorbim de o lentil fixa, reglajele necesare vor fi usoare pentru un fotograf entuziast.
Lentila nerectractabila este de asemenea un aspect important al acestei camera deoarece acest lucru inseamna ca atunci cand pornesti aparatul esti gata de fotografiat, nu mai trebuie sa astepti dupa motorasele electrice sa iti “armeze” lentil.
Senzorul folosit este unul dintre cele mai bune produse de Fuji si un lider pe piata camerelor entry-level. Ofera o procesare rapida a imagini, cu mici aberatii cromatice (in special purple fringe).
Consider ca Fuji a dezamagit totusi multi fani (in special pe mine) cu aceasta camera. Din punctual meu de vedere aparatele bridge sau semipro, ar trebui sa beneficieze de o lentil versatile (aemanator cum era pe h10 cu echivalentul ei de 24-720) lucru care iti oferea multe avantaje si iti dadea posibilitatea sa experimentezi pe o plaja larga. O lentil fixa iti limiteaza mult posibilitatea de a crea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu