miercuri, 9 februarie 2011

Steve Jobs - povestea miliardarului cu un salariu de 1 dolar pe an

Povestea lui Steve Jobs, dezvoltatorul si actualul CEO Apple este pe cat de impresionanta, pe atat de memorabila si plina de invatatura.

A fost adoptat imediat ce a venit pe lume, în studenţie dormea pe la prieteni şi mânca la o biserică. A fost dat afară de la compania pe care a înfiinţat-o, ca apoi să revoluţioneze lumea gadgeturilor. A scăpat de un cancer la pancreas şi trăieşte in fiecare zi ca şi cum ar fi ultima. Astăzi, averea şefului de la Apple este estimată la 5,5 miliarde de dolari, fiind în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Povestea managerului de 55 de ani, căsătorit, cu 4 copii, este demnă de un scenariu de film.

Citind pe scurt bigrafia lui, putem spune ca startul avut in viata ar fi preconizat o viata mult mai neprolifica. Insa el a ales sa lase ceva in urma lui, si sa conduca cea mai de succes companie la momentul actual in domeniul IT&C. Motto-ul dupa care si-a ghidat anii de existenta l-a citat: "La 17 ani am citit un proverb care spunea: "Dacă trăieşti în fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, într-o zi cu siguranţă vei avea dreptate". M-a marcat, iar de atunci, în fiecare zi mă uit în oglindă în fiecare zi şi mă întreb, "Dacă astăzi e ultima zi a vieţii, aş face ceea ce vreau să fac astăzi?", iar atunci când răspunsul este "Nu", ceea ce se întâmplă în foarte multe zile, ştiu că trebuie să schimb ceva".

Si-a inceput activitatea in garajul parintilor, si-a cautat un partener, care dupa ani i-a intors spatele datorita unor diferente de viziune si idei, d-a intors la afacerea pe care a pornit-o si a pus-o pe picioare nu o data, atunci cand era sortita esecului.

Jobs e cel care a inventat marketingul gadgeturilor, demonstrându-le celorlalte companii că, pe lângă invenţie şi design, ca să ai succes trebuie să îi faci pe oameni să vorbească despre produsule tale, să fie dependenţi şi interesaţi de ce pui pe raftul magazinului.

Dupa parerea mea este un model demn de urmat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu