marți, 8 februarie 2011

Yahoo! in scadere

Reprezentanții Yahoo! au anunțat că veniturile vor continua să scadă pentru că site-urile companiei pierd teren în fața competitorilor Google și Facebook, iar parteneriatul pe căutare online cu Microsoft nu dă rezultate imediate.

Veniturile Yahoo! au scăzut cu 12% in octombrie-decembrie 2010, reprezentând al treilea trimestru consecutiv de declin. Se pare că Yahoo! nu o duce prea bine în ultimul timp, mai ales după ce a anunțat că renunță la anumite servicii și disponibilizează încă 130-150 de angajați, după ce au mai disponibilizat 600 de angajați în decembrie.

Pe de altă parte, competitorul său principal, Google, a anunțat că pregătește pentru 2011 cea mai mare campanie de angajări derulată vreodată de companie.

După cum se spune, unii câștigă pe o parte și alții pierd pe partea cealaltă. Cam așa se întâmplă și cu cei doi competitori, Google și Yahoo!. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Yahoo!, cât timp va mai dura declinul sau dacă ne luăm încet încet rămas bun de la el. Eu am încrederea că cei de la Yahoo! vor găsi soluții pentru această situație de criză și vor reveni încet încet la situația de altădată. Sigur că pentru a se întâmpla acest lucru, cei de la Yahoo! trebui să se gândească la soluții inovative care să îi reatragă pe clienți de partea lor.


Sursa:

http://www.mediafax.ro/economic/yahoo-avertizeaza-ca-veniturile-vor-continua-sa-scada-deoarece-pierde-teren-in-fata-rivalilor-7920928

http://news.cnet.com/8301-13577_3-20029489-36.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu