miercuri, 9 februarie 2011

Multinationalele se uita din nou la piata de birouri din Romania

In Romania, piata spatiilor de birouri incepe sa atraga din nou atentia companiilor multinationale, care isi redirectioneaza hub-urile din regiune catre piata locala, a declarat Catalina Jigman, sefa departamentului de birouri in cadrul consultantului imobiliar CB Richard Ellis Romania.

Se primesc semnale din partea multinationalelor, care isi redirectioneaza hub-urile. Astfel lucrurile au inceput sa se aseze pe spatiile de birouri si se vor atrage mult mai multe corporatii, reinoirile contractelor si renegocierile vor cunoaste o scadere in perioada urmatoare.

Referitor la rata de neocupare a spatiilor de birouri, aceasta rata s-a situat in jurul valorii de 17%, in ciuda faptului ca stocul de spatii pentru birouri a urcat la doua milioane de mp. CBR estimeaza ca pentru anul 2010 rata de neocupare ca scadea la 14-15%, aceasta scadere continuan pana in anul 2012.

In ceea ce priveste anul 2010, cererea de spatii de birouri in Bucuresti a ajuns la 177 000mp, la acestea adaugandu-se 74.600 mp, acestia reprezentand reinnoiri, renegocieri si inchirieri in cladiri clasa C.

Pentru anul 2011 consultantul imobiliar doreste sa isi extinda echipa de brokeri si sa lanseze departamente de property si project management.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu