miercuri, 9 februarie 2011

iPhone pentru Verizon

iPhone pentru Verizon
by Mihai Serbanescu
http://socialmk.wikispaces.com/iPhone+pentru+Verizon

O veste extraordinara pentru utilizatorii de iPhone, sau mai bine zis pentru fani iPhone care folosesc Verizon si doresc sa aiba un iPhone. Verizion a facut cele mai mari investitii in ultimul timp in reteaua sa de telefonie mobila, ajungand la ora actuala cel mai performant furnizor din SUA. Retelele Verizon suporta in prezent cele mai mari viteze. Probabil acest lucru a fost foarte important pentru cei de la Apple cand au decis sa colaboreze cu Verizon. Sau poate si faptul ca pozitia de monopol detinuta de AT&T reprezenta o problema.
Faptul ca telegonul a fost cumparat de sute de mii de persoane din primele ore nu reprezinta o noutate. Toate produsele lansate de Apple in ultima vreme au fost cumparate pana la epuizare stocului inca din primele zile. Totusi ramane de vazut daca pe viitor Apple nu va fi dispus a vanda iPhone si prin T-Mobile care au si ei o cota importanta din piata GSM din SUA.
Este surprinzator pentru mine faptul ca Apple folosesc si componente produse de Qualcomm. Procesorul insa nu se numara printre ele deoarece Apple isi produce propriile procesoare (momentan familia A4). Momentan pe piata acestor procesoare exista 3 jucatori importanti Apple (care produc doar pentru ei) si Qualcomm si nVidia (cu procesoarele Tesla – care produc pentru toata lumea)
Cresterea Qualcomm in domeniul telefoniei si a procesoarelor va fi tot mai mare. Cred ca in viitor vom vedea eventual calculatoare intregi produse de Qualcomm sau poate va patrunde pe piata procesoarelor pentru calculatoare si laptopuri pe care momentan se lupta Intel cu AMD (desi Intel detine o cota foarte mare din ea), sau poate Qualcomm va face un parteneriatcu AMD. Ramane de vazut, cert este ca firma isi creaza tot mai multe posibilitati de expansiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu