miercuri, 9 februarie 2011

Predicţiile tehnologice ale următorilor cinci ani: Omul care „iese” din celular şi GPS-ul viitorului

Dacă o conversaţie telefonică tradiţională cu un prieten nu satisface nevoia de interacţiune cu persoana respectivă, un apel-hologramă va da, cu siguranţă, rezultate mai bune.
Compania IBM a anunţat că, în următorii cinci ani, prezentarile 3D vor lua infatisarea prietenilor in timpul unei conversatii telefonice. Cu aceste holograme sau prieteni holograme se va putea purta discuţii în timp real. Cu cât avansează tehnologia 3D, camerele holografice devin tot mai mici, astfel încât vor ajunge să încapă în telefoanele mobile.
Gestionarea fotografiilor, căutarea pe internet vor părea operaţiuni primitive.
Dupa parerea mea, gandul la aceste holograme este destul de inspaimantator, insa daca ne gandim la tehnologie si la viitorul ei, ar fi o realizare importanta.
"Cercetătorii de la IBM consideră posibilă chiar şi eliminarea definitivă a bateriilor şi crearea dispozitivelor electrice „battery-free". Acestea se vor încărca prin " necrofagie energetica".
Aceasta se refera la faptul ca unele ceasuri de mana nu necesita baterie, ele încărcându-se concomitent cu mişcările încheieturii. Ar fi un lucru bun ca telefoanele mobile sa nu mai aibe nevoie de baterie, acestea sa se incarce doar prin "agitare". Momentul în care telefonul va "murii" va fi de domeniul trecutului. Daca cei de la IBM nu reusesc sa elimine bateria de tot, aceasta va fi înlocuită cu acumulatori care transformă oxigenul în energie. Acesta este un lucru bun, deoarece telefoanele nu vor mai fi atât de grele datorită bateriilor, nu se va mai pierde timp cu încărcarea lor.
Pe langa toate acestea, cei de la IBM vin cu o îmbunătăţire pentru GPS-uri. "Conducătorul auto va şti dacă (unde şi când) s-a produs un accident în zonă, numărul participanţilor la trafic, dar şi comportamentul acestora. Identificând direcţia celorlalţi şoferi, GPS-ul va afişa situaţia traficului rutier viitor şi va propune rute alternative pentru utilizator, evitând neplăcerile la care ar fi supus în lipsa aparatului. "
Acest GPS va ajuta un şofer să găsească cel mai bun traseu pentru a ajunge în timp la destinaţie, dar şi să găsească un loc bun într-o parcare.
Ca ultima predicţie, cei de la IBM doresc să folosească căldura emanată de calculatoare pentru a încălzi o clădire pe timp de iarnă sau la răcirea temperaturii cu aparatele de aer condiţionat, în anotimpului cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu