miercuri, 9 februarie 2011

Cea mai ieftina masina din lume se vinde prost si fiindca...este asa de ieftina

Dupa cum se poate citii in articol, autoturismul Tata Nano este la momentul actual cea mai ieftina masina din lume. Aceasta masinuta mica, proiectata probabil pentru viata aglomerata si saracacioasa din India, costa la momentul actual maxim 3000 de dolari, varianta standard putand fi cumparata si cu 2000.

Avand in vedere acest pret extrem de mic, dupa parerea mea, si materialele utilizate, precum si tehnologia investita sunt pe masura. Pare o investitie desteapta, deoarece piata din India este numeroasa si are o putere de cumparare extrem de scazuta, alte masini al prucatorilor mai renumiti neputand penetra piata datorita costului, in mod primordial. Piata indiana este numeroasa. Avand in vedere faptul ca exista o clasa muncitoare mare, un popor care produce mult mai mult decat multe tari Europene la un loc, nevoia detinetii unei masini in gospodariile din India devine din ce in ce mai mare.

Dupa parerea mea, aceasta mini - masina nu va fi sortita esecului, ci doar ca nu va atinge vanzarile preconizate de producator. Oricand o sa existe locuitori ai indiei, care nu-si permit achizitionarea unei masini scumpe, dar care au nevoie de mobilitate.

De asemenea, strategia de low price poate fi primita cu reticenta de indienii mai bogati, care intradevar asociaza aceasta masina cu saracia si cu lipsa de resurse. Pe langa acest lucru, pretul masinii reflecta si calitatea si tehnologia investita in ea. Segmentul matur si care dispune de putere de cumparare nu ar achizitiona Nano nici din cauza calitatii scazute, lipsei de fiabilitate si siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu